De buitenwerkdagen

Onderhoud, herstel en gezelligheid

Eyckenstein_Buitenwerkdag3
Eyckenstein_20141004-01-Japanse-Duizendknoop-verwijderen
20141004-11-Rabatten-boom-slepen

Zonder hulp van vrijwillige, extra handen is het niet mogelijk om het onderhoud op peil te houden. Daarom organiseert Eyckenstein vier zaterdagen per jaar een buitenwerkdag voor en door vrienden van Eyckenstein. Gezamenlijk pakken we op deze dagen uiteenlopende klussen aan, die gericht zijn op onderhoud en herstel van natuur en cultuurhistorische waarden op Eyckenstein. Een buitenwerkdag: heerlijk in de natuur je hoofd leeg maken, helpen cultuurhistorie in stand te houden of gewoon lekker fysiek bezig zijn.

Werkzaamheden vinden op het hele landgoed plaats. Wat we we doen? Herstellen van zichtlijnen, boomopslag verwijderen, opschonen van eeuwenoude sloten, verwijderen van uitheemse woekerplanten en aanplanten van stinzenplanten. Werk wat altijd zichtbaar resultaat oplevert dus.

De reacties van de vrijwilligers zijn enthousiast:

“Historisch erfgoed moet voor nu en de toekomst worden beschermd. In die zin is het voor mij leuk om, hoe minimaal ook, hieraan een steentje te kunnen bijdragen in de wetenschap dat wat wij met alle vrijwilligers tot nu toe hebben gedaan, door jullie enorm wordt gewaardeerd!”

“Je proeft de historie”

“De natuurbeleving is hoog”

“Thuis heb ik overal weilanden om mij heen. Ik vind het prettig om af en toe eens door een bos te dwalen, of tijdens de buitenwerkdagen in het bos aan het werk te gaan.”

“Het is een leuke groep mensen die enthousiast aan de slag gaan.”

“Ik vind het elke keer weer verrassend wat er allemaal in een bos moet gebeuren, ik dacht altijd dat een bos gewoon zijn gang zou kunnen gaan.”

“Het is een lekker gevoel om fysiek bezig te zijn (als tegenwicht voor mijn kantoorbaan), om in de buitenlucht te werken en om na het werk het resultaat te zien.”

Wilt u ook de handen uit de mouwen steken om ons te helpen Eyckenstein mooi te houden?
Dan bent u van harte welkom op de buitenwerkdagen.

U kunt zich opgeven via het formulier hieronder.

 

Agenda

De vier buitenwerkdagen in 2019 zijn de zaterdagen.

  • 16 maart (gecombineerd met NLDoet)
  • 22 juni
  • 7 september
  • 2 november (gecombineerd met de Natuurwerkdag)

Opgeven

Aanhef (verplicht)

Voornaam of voorletters (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Eventueel uw vraag of opmerking