Op landgoed Eyckenstein staan diverse gebouwen die u kunt huren. Deze bijzondere locaties zijn de prachtige en inspirerende plek voor uw feest of bijeenkomst.

 

Mauritshoeve

Mauritshoeve

Lange tijd heeft de Mauritshoeve als boerderij dienst gedaan. Uit een brief in 1936 blijkt dat het toen inmiddels als tuinmanswoning in gebruik was. In dat jaar of kort erna is het gebouw, of althans een deel ervan, tot restaurant verbouwd. Het sfeervolle Restaurant Mauritshoeve heeft verschillende zalen die u kunt huren voor uw feest of vergadering. Neemt u contact op met de Mauritshoeve voor meer informatie over de mogelijkheden.

Dorpsweg 195
3738 CD Maartensdijk

Website van Restaurant Mauritshoeve 

 

De geschiedenis van de Mauritshoeve 

Koetshuis Eyckenstein

Koetshuis

Vermoedelijk is het Koetshuis aan het eind van de achttiende eeuw gebouwd, in de begintijd van de familie Eyck. Nadien is er van alles verbouwd. Bij de intrede van de auto werd het koetshuis verbouwd tot garage. Sinds 1934 zijn er allerlei bedrijven gevestigd geweest. Tegenwoordig is het koetshuis te huur voor evenementen. Het Koetshuis is een unieke locatie voor trouwerijen, feesten, uitvaarten en condoleances, presentaties en vergaderingen. Deze locatie biedt ruimte tot 400 personen, verdeeld over 2 zalen.

Dorpsweg 195
3738 CD Maartensdijk

Website van Restaurant Mauritshoeve 

 

De geschiedenis van het Koetshuis 

Eyckenstein-Oranjerie-buitenzijde

Oranjerie

De oranjerie zoals wij die nu kennen is eigenlijk de oranjerie van het in 1901 afgebroken Berkenstein. De oranjerie is buiten de poort van de moestuin gebouwd, tegen de grote kas aan. Vroeger overwinterden hier de vorstgevoelige potplanten. Nu hoort het bij tuinderij Eyckenstein.

Dorpsweg 264 achter
Maartensdijk

Website van de Tuinderij