Landgoedprodukten

 

Eyckenstein-tuinderij

Tuinderij Eyckenstein

Eyckenstein_moestuin3

Biologische moestuin

Op de prachtige historische moestuin van Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk is Luuk Schouten begin 2006 gestart als biologisch tuinder. Op 0,7 hecatare telen we een grote diversiteit aan groente. Ons motto is Lekker, Mooi en Gastvrij.

We telen lekkere en mooie groenten. Groenten als raapsteeltjes, worteltjes, boontjes, rucola, venkel, pompoenen en courgettes, sjalotten, sla in vele soorten en natuurlijk aardappelen. Maar ook groenten als capucijners, pastinaak en warmoes. Als het maar mooi en lekker is. Op de tuin wordt op een milieuvriendelijke (biologische) wijze geteeld.

Daarnaast willen we dat de tuinderij een plek is waar bezoekers, vrijwilligers en toevallige passanten zich welkom voelen. Als de poort open staat, krijgt u een gastvrij ontvangst!

Eyckenstein_moestuin4

Adres

Tuinderij Eyckenstein
Dorpsweg 264a (achter)
Maartensdijk

Contactpersoon: Luuk Schouten (06-44545537)

Naar de website van de tuinderij

Openingstijden

Half mei – half oktober:
Woensdag: 13.00 – 16.00 uur
Zaterdag:  10.00 – 16.00 uur

 

Eyckenstein_kruidentuin

Kruiden- en bloementuin

Eyckenstein_kruidentuin1

Kruidentuin, bloemenpluktuin en theetuin

Het achterste deel van de oorspronkelijke moestuin heeft Agnes Looman in gebruik als kruidentuin voor haar biologische kruiden. Agnes is herboriste en kweekt op biologische wijze kruiden die lekker zijn voor theemelanges, voor in de keuken en ze zijn geschikt voor verwerking in de kruidenproducten. De thee van eigen kruidentuin heeft het eko-keurmerk.

Er is een kruidentuin, een bloemenpluktuin en een theetuin in de zomer. De tuin heeft een groot stuk grasveld deels onder de bomen, ingericht met stoeltjes. Heel geschikt voor workshops, feestjes en om neer te strijken met een kop thee. Het groen geschilderde huisje in de tuin is voor het verwerken van de kruiden, voor workshops en cursussen. Er is een droogkast in gebouwd waar de kruiden kunnen worden gedroogd als de zonnedroogkast vol is.

Eyckenstein_kruidentuin2

Adres

AgnesKruiden
Dorpsweg 264a (achter)
Maartensdijk

Contactpersoon: Agnes Looman

Openingstijden

Half mei – half oktober:
Woensdagmiddag 13.00 – 16.00 uur
Zaterdag van 10.00 – 16.00 uur

Buiten het seizoen op afspraak:
06 4760 88 68
info@agneskruiden.nl