April 2017


Vijfde generatie Van Boetzelaer werkzaam op Eyckenstein

Matthias van Boetzelaer is de vijfde generatie Van Boetzelaer die op Landgoed Eyckenstein werkzaam is. Vijf generaties die met veel liefde en zorg het landgoed onderhouden, elk in hun eigen werkstijl. In een interview Matthias, kunt u lezen hoe hij dit ervaart, hoe hij in het vak gerold is en wat zijn beeld van de toekomst is.

Meer over de vijfde generatie Van Boetzelaer op Eyckenstein

matthias-portret-130


Klussers van NLdoet staan vrijwilligers van Eyckenstein bij

Het begint een traditie te worden: Klussers van NLdoet werken samen met de vrijwilligers van Eyckenstein aan het onderhoud van het landgoed. De landelijke NLdoet-dag was op zaterdag 11 maart. Jaarlijks geven zo’n 350.000 mensen zich op voor allerlei klussen door het hele land. Op de oever langs de historische Zinksloot op Eyckenstein zijn grote braamstruiken en jonge boomopslag verwijderd.

Meer over NLdoet en de vrijwilligers

nldoet-130

 


Eyckenstein zoekt vrijwilligers

Landgoed Eyckenstein gaat binnenkort een wekelijkse dag met vrijwilligers opzetten die op het landgoed komen werken. Daarvoor zoeken we enthousiaste natuurwerkers op wie we wekelijks kunnen rekenen. Is dit een klus waar u warm voor loopt, dan nodigen wij u van harte uit voor de informatiebijeenkomst op Eyckenstein.

Meer over de wekelijkse dag met vrijwilligers

natuurwerkers-130

 


Welkom Jacob en Linda Beeker

Deze maand mogen we het echtpaar Jacob en Linda Beeker en hun twee kinderen Just en Carlijn als nieuw boerengezin op boerderij De Tolboom aan de Eikensteeg verwelkomen. Het is allerminst een standaard veeteeltbedrijf: Jacob en Linda redden Jersey-stierkalfjes van een vroegtijdige destructie en ze geven ze een goed leven voordat ze naar de slacht gaan.

Meer over Jacob en Linda Beeker

beeker-gezin-20170331-130


Don Quichot – Toneelvoorstellingen op Eyckenstein

Theater in het Groen komt met een spectaculaire nieuwe voorstelling “Don Quichot” op Eyckenstein. Herinnert u zich nog het succes van de voorstellingen in 2013 van het stuk Wat U maar Wilt?

Meer over de toneelvoorstellingen

don-quichot-130


Vroege vogelexcursies op Landgoed Eyckenstein

In de week van de nationale Vogelweek van 6 tot en met 14 mei worden er twee vroege vogelexcursies op Eyckenstein gegeven. U krijgt nu de unieke kans om mee te lopen met een doorgewinterde vogelaar èn op plaatsen die anders voor publiek gesloten zijn.

Meer over de vogelexcursies

vogelexcursie-roodborstje-130


Restauratie van oude vierarmige beuk

Als landgoedbeheerder ben je voortdurend aan het kijken hoe je zo goed mogelijk waardevolle elementen van het landgoed in stand kan houden. Dat geldt zowel voor natuur als voor cultuurhistorie. Maar soms gooit de natuur roet in het eten. Zoals bijvoorbeeld in verhaal van de vierarmige beuk, waarvoor alle plannen gereed lagen.

Meer over de vierarmige beuk

vierarmige-beuk-20170224-gebroken-130