december 2017


Ambities van Landgoed Eyckenstein

Voor een landgoed als Eyckenstein is het goed om zowel naar het verleden als naar de toekomst te kijken. Welke historische elementen wil je nadrukkelijk behouden en eventueel als handelsmerk naar buiten brengen, maar ook: welke wensen heb je voor de toekomst, met name om het landgoed gezond te kunnen houden?

Meer over de ambities van Landgoed Eyckenstein

ambitie-bestaande-hei-130


Van onze vrijwilligers

Twee vrijwilligersploegen heeft Landgoed Eyckenstein in eigen beheer. Sinds mei 2017 wordt er elke dinsdag door een ploeg vrijwilligers gewerkt op Eyckenstein. En vier zaterdagen per jaar wordt er een buitenwerkdag georganiseerd. Er is altijd weer veel werk te doen. Een terugblik wat onze vrijwilligers in de afgelopen periode hebben gedaan.

Meer over de vrijwilligers

dinsdagploeg-20171114-groepsfoto-130


Winter op Boerderij Eyckenstein

Jacob en Linda Beeker en de kinderen zitten al weer ruim een half jaar met hun Jersey-stiertjes op Eyckenstein en zijn inmiddels niet meer weg te denken. Wat zijn de laatste ontwikkelingen?

Meer over Boerderij Eyckenstein

potstal-130


Landschap lezen

Wist u dat u het landschap kunt lezen? Een landschap leest als een boek, een geschiedenisboek. Naarmate u de kunst van het landschap lezen beter beheerst, kunt u er meer informatie uit tevoorschijn halen en wordt het steeds interessanter. Wat houdt landschap lezen in? Welke hulpmiddelen zijn er? En wat valt er op Landgoed Eyckenstein te ontdekken?

Meer over Landschap lezen

ahn-rabatten-hoogtekaart-130


Geopark Heuvelrug

Twee jaar geleden is het initiatief genomen om de hele Heuvelrug en de natte randgebieden aan weerszijden gekwalificeerd te krijgen als Geopark. Inmiddels is daartoe de stichting Geopark Heuvelrug i.o. opgericht. Landgoed Eyckenstein ligt in het gebied waarover dit gaat. In deze bijdrage wordt het hoe en waarom van het Geopark Heuvelrug-initiatief nader toegelicht. Geopark is een status die door UNESCO toegekend kan worden.

Meer over Geopark Heuvelrug

geopark-130


Nauwe band Eyckenstein met het Platform Utrechtse Buitenplaatsen

Nauwe band Eyckenstein met het Platform Utrechtse Buitenplaatsen
Sinds 2012, het jaar van de Historische Buitenplaats, bestaat er in de provincie Utrecht het Platform Utrechtse Buitenplaatsen (PUB). Hierin is het Utrechts Particulier Grondbezit onder andere vertegenwoordigd door Otto van Boetzelaer. Hierdoor is er al zes jaar een nauwe relatie tussen het PUB en Eyckenstein.

Meer over het Platform Utrechtse Buitenplaatsen

band-met-pub-130


Paddenstoelen bewonderen

Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Ze vormen een belangrijke schakel in de voedselkringloop, doordat ze ervoor zorgen dat organisch materiaal weer als opneembare voedingsstoffen in de bodem terechtkomt. Maar behalve nuttig kunnen ze ook nog heel erg mooi zijn! Geniet mee met de overvloed aan paddenstoelensoorten op het landgoed.

Meer over de paddenstoelen

paddenstoel-130


Programma Agnes Kruiden 2018

Agnes Kruiden, dat samen met Tuinderij Eyckenstein in de historische moestuin van Eyckenstein gevestigd is, geeft al vast een vooruitblik naar de eerste programmapunten in het komende jaar.

Meer over Agnes Kruiden in 2018

agnes-kruiden-130


Nieuw in 2018: Zelfoogst op Tuinderij Eyckenstein

Zelf een seizoen lang je eigen groente oogsten die op een eerlijke en biologische manier is geteeld? In 2018 kan dat op Tuinderij Eyckenstein.

Meer over de Zelfoogst op Tuinderij Eyckenstein

tuinderij-zelfoogsten-130