juli 2017


Groots spektakel Don Quichot op Eyckenstein

Met de uitvoering van het toneelstuk Don Quichot heeft het toneelgezelschap Theater in ‘t Groen uit Groenekan zichzelf wederom goed op de kaart gezet. Het stuk van 14 tot en met 18 juni vijf maal in het park achter Eyckenstein in de open lucht gespeeld en werd zelfs door een heus orkest, de Koninklijke Biltse Harmonie, ondersteund.

Meer over Don Quichot

don-quichot-130


Historische verenigingen vieren hun jubilea op Eyckenstein

De twee historische verenigingen in gemeente De Bilt hebben dit jaar een jubileum te vieren: De Bilt het 25-jarig en Maartensdijk het 30 jarig-jarig bestaan. En, mooier kon het niet, zij hebben dit op zaterdag 22 april gezamenlijk met hun leden op Landgoed Eyckenstein gevierd. Burgemeester Sjoerd Potters heeft het hele programma heeft bijgewoond.

Meer over de viering van de jubilea

jubilea-130


Voorbereiding grote houtdunning

Wie afgelopen tijd nog op Eyckenstein heeft gewandeld, kan het u niet ontgaan zijn: honderden bomen door het hele bos zijn met allerlei verschillende tekens in verschillende kleuren gemarkeerd. Mogelijk heeft u al het vermoeden dat dit iets met het rooien van bomen te maken heeft, maar wat betekenen al die tekens en kleuren?

Meer over de grote houtdunning

blesteken-130


Slow Food markt bij Boerderij Eyckenstein, Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden

Een steeds nauwere samenwerking heeft op zaterdag 17 juni geleid tot een gezamenlijk ‘Slow Food’ markt bij Boerderij Eyckenstein, Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden. Dat het publiek belangstelling voor hun producten heeft, hebben ze geweten: op beide verkooppunten zijn maar liefst 300 tot 400 bezoekers geweest!

Meer over de Slow Food markt

slow-food-markt-130


Born Copijn al dertien jaar werkzaam op Landgoed Eyckenstein

Wie de naam Copijn hoort, denk meteen aan ‘tuinen’ en ‘Groenekan’. Generaties lang zijn deze begrippen al met de familie Copijn verbonden. Eén van de telgen, Born Copijn, verzorgt al vele jaren het park rond Eyckenstein. In dit interview leest u meer over zijn achtergrond en hoe hij op Eyckenstein terechtkwam.

Meer over Born Copijn

born-copijn-130


Grote waardering voor vroege vogelexcursies

De week van 6 tot en met 14 mei stond in het teken van de Nationale Vogelweek. Landelijk zijn er honderden vroege vogelexcursies gehouden en ook Eyckenstein heeft dit jaar voor het eerst meegedaan en wel met twee excursiedagen, geleid door Gert Prins en Lex van Boetzelaer. In de gehouden enquête werden hier zeer hoge beoordelingen voor gegeven.

Meer over de vroege vogelexcursie

vogelexcursie-130


Landelijke Week van de Invasieve Exoten

Als landgoedbeheerder ben je voortdurend aan het kijken hoe je zo goed mogelijk waardevolle elementen van het landgoed in stand kan houden. Dat geldt zowel voor natuur als voor cultuurhistorie. Maar soms gooit de natuur roet in het eten. Zoals bijvoorbeeld in verhaal van de vierarmige beuk, waarvoor alle plannen gereed lagen.

Meer over de week van de invasieve exoten

invasieve-exoot-reuzenberenklauw-130


Eerste resultaten wekelijkse werkploeg Eyckenstein

In het voorjaar is het initiatief genomen om een eigen wekelijkse werkploeg met vrijwilligers uit de regio op Landgoed Eyckenstein op te zetten. Met de ploeg wil het landgoed een extra impuls geven aan het kwaliteitsniveau. Als vaste werkdag is gekozen voor de dinsdag. Vanaf de start, begin mei, bestaat de groep uit een bezetting van vier tot zeven personen.

Meer over de wekelijkse werkploeg

dinsdagploeg-130