juni 2018


Bzzzzz

U heeft het de afgelopen tijd regelmatig in de media kunnen volgen: het gaat slecht met onze bijen en hommels. Terwijl we een groot deel van ons voedsel aan de bijen te danken hebben, hebben we het bijenbestand weten te minimaliseren. Boerderij Eyckenstein zet zich in om het tij te keren.

Meer over Boerderij Eyckenstein en de bijen

bzzz-20180415_133822-vierkant-130


Bosbeheer: “Beter net genoeg doen, dan te veel”

“Beter net genoeg doen, dan te veel.” Deze uitspraak stond op 19 juni centraal bij de training “Natuurvolgend kleinschalig bosbeheer”, gegeven door Wouter Delforterie van de Bosgroep Midden Nederland voor de vaste vrijwilligers van Landgoed Eyckenstein.

Meer over natuurvolgend kleinschalig bosbeheer

training-bosbeheer-01-130


Het (onbekende) verhaal achter …

Soms kom je opmerkelijke dingen in het bos tegen, waarvan je denkt: “Wat zou daar nou het verhaal achter zijn?” Enkele van deze situaties beschrijven we hieronder.

Meer over het (onbekende) verhaal

snoeppapiertje-2016-130


Adelaarsvarens langs wandelpaden verwijderen

De adelaarsvaren kan in oudere bossen behoorlijk woekeren, zo ook op Eyckenstein. Adelaarsvarens kunnen niet zelfstandig overeind blijven en gaan daardoor in veel gevallen helemaal over de paden heen hangen. Tijd om maatregelen te nemen.

Meer over het verwijderen van de adelaarsvarens

adelaarsvarens-130


En nu mag ú aan het werk

Het leek ons een goed idee om u eens aan het werk te zetten. Weliswaar niet als vrijwilliger hard werkend in het bos, maar ontspannen op de bank. We hebben een kruiswoordpuzzel voor u gemaakt, waar u wel enige achtergrondkennis van Eyckenstein voor nodig hebt.

Meer over de kruiswoordpuzzel

puzzel-130


Schrijven op Eyckenstein

Schrijven over je leven tussen de geurende lavendel en oranje pompoenen. Dat kan deze zomer op de biologische Tuinderij van Landgoed Eyckenstein, onder begeleiding van Elly Rijnbeek. Bij mooi weer onder de bomen; bij slecht weer in de sfeervolle Oranjerie.

Meer over schrijven op Eyckenstein

schrijven-130


Privacy-beleid

Vanwege de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) heeft Stichting Vrienden van Eyckenstein het privacy-beleid op de website gepubliceerd. Kort en bondig staat hier wat u van ons kunt verwachten.

Meer over ons privacy-beleid

persoonsgegevens-130