maart 2019


Interview met biologische tuinder Luuk Schouten

Sinds voorjaar 2006 is de historische moestuin van Eyckenstein in gebruik door biologische tuinder Luuk Schouten, onder de naam Tuinderij Eyckenstein. Ondertussen is hij niet meer weg te denken. De hoogste tijd voor een interview met Luuk.

Meer over biologische tuinder Luuk Schouten

201903-luuk-luuk-130


Loslopende honden in de natuur

Regelmatig jagen loslopende honden op Landgoed Eyckenstein achter reeën aan en soms leidt dit tot de dramatische dood van de reeën. Sinds begin 2019 heeft Landgoed Eyckenstein ondersteuning van BOA’s, die toezien op de handhaving van de regels.

Meer over de inzet van BOA’s

201903-boas-gedood-reekalf-uitsnede-130


Vogelexcursie op Landgoed Eyckenstein

Twee jaar geleden kregen we een zeer hoge waardering voor de vogelexcursie op Landgoed Eyckenstein, gegeven door Gert Prins, gecombineerd met cultuurhistorische uitleg door Lex van Boetzelaer. Heeft u die excursie gemist, dan krijgt u nu een herkansing.

Meer over de vogelexcursie

201903-vogelexcursie-130


NLdoet en Buitenwerkdag, onderhoud bij de grafkelder

Een oude dichtgemetselde grafkelder, verlaten, midden in een groot bos, zal bij veel mensen tot de verbeelding spreken. Op Landgoed Eyckenstein is zo’n grafkelder te vinden. Op de landelijke NLdoet-dag was deze grafkelder het werkterrein van de vrijwilligers.

Meer over de NLdoet-dag en Buitenwerkdag

nldoet-12-130


Hout voor onderhoud

Afgelopen wintermaanden is er bij Landgoed Eyckenstein 100 m3 haardhout verkocht en opgehaald. Intussen zijn er alweer zes nieuwe ringen kloofhout opgebouwd, om in het najaar verkocht te worden. Dit hout wordt op natuurlijke wijze (dus energieneutraal) gedroogd.

Meer over hout voor onderhoud

haardhout-ringen-130