Verdieping

Wilt u verder lezen over Landgoed Eyckenstein, dan kunt u op deze pagina’s kunt u nog veel meer informatie vinden. U vindt hier meer gedetailleerde informatie en hier en daar ook anekdotes. Voor de gedetailleerde geschiedenis raden we u het boek hieronder over Eyckenstein te lezen, dat beslist de moeite waard is.

Boek: ‘Eyckenstein op de grens van zand en veen’

 

De familie Van Boetzelaer heeft samen met de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) een boek over Eyckenstein geschreven, dat in maart 2010 is uitgegeven. De naam ervan is: “Eyckenstein, op de grens van zand en veen” Het is een uitgave in de Reeks Nederlandse Kastelen en behandelt de geschiedenis en het huidige beheer van het landgoed en in het bijzonder van het huis. Door de schrijvers van het boek is door uitgebreid onderzoek onlangs nog veel interessante (en vaak ook verrassende) nieuwe informatie over de geschiedenis gevonden. Het is dus echt een aanrader.

Op 18 maart is het boek door de NKS officieel aan Rutger Wessel van Boetzelaer aangeboden. Dat gebeurde op het NKS-kantoor in Wijck bij Duurstede. Een verslag hiervan kunt u lezen in een artikel in de Vierklank van 24 maart 2010.