Nationale Natuurwerkdag op 6 november

2021-12

Elk jaar in november doet Landgoed Eyckenstein mee met de Nationale Natuurwerkdag, een initiatief van Landschappen NL. Het thema was dit jaar Biodiversiteit.

 

Op Landgoed Eyckenstein hebben we dit thema aangegrepen om wild woekerende braamstruiken in bermen langs bospaden aan te pakken. Waar bramen woekeren, is er weinig plaats meer voor andere plantensoorten en dat gaat ten koste van de biodiversiteit.

Een gecombineerde groep van vrijwilligers via de nationale Natuurwerkdag en onze ‘eigen’ vrijwilligers was op 6 november de hele dag hard aan het werk om ondoordringbare braambossen eerst met takkenscharen kort te knippen en af te voeren, om ze vervolgens letterlijk met wortel en al uit de grond te kunnen trekken. Geen werk voor watjes, want het was regelmatig een gevecht met de soms meterslange lange doornige braamtakken. Maar aan het einde van de dag konden we voldaan het mooie resultaat van ons zwoegen aanschouwen.

 

Landgoed Eyckenstein en vrijwilligers

Landgoed Eyckenstein draait voor een groot deel op de fantastische inzet van vrijwilligers. Daar zijn we heel dankbaar voor! Voelt u ook behoefte om af en toe een fysieke bijdrage te leveren, meld u zich dan aan via de aanmeldpagina. U ontvangt dan vier keer per een uitnodiging. Zonder verplichting, want u bepaalt zelf of u zich dan opgeeft. Op deze pagina kunt al zien wanneer de vier vrijwilligersdagen in 2022 zijn.

Ook uw financiële steun is trouwens van harte welkom. Daarmee draagt u bij aan onder andere het vrijwilligerswerk en verschillende projecten voor cultuurhistorie en natuur op het landgoed. Stichting Vrienden van Eyckenstein heeft de ANBI-status, uw giften zijn dus fiscaal aftrekbaar.

 

Tijdens het vrijwilligerswerk is er altijd aandacht voor de natuur, zoals deze doolhofzwam en de zeldzame zwarte aardslak.