Hans en Cora Arends bijna wereldkampioen paramennen

2023-09

Van 23 tot en met 27 augustus werd in Exloo (Drenthe) het Wereldkampioenschap paramennen gehouden. Hans Arends van Stal Arends met zijn vrouw Cora als bijrijder streed mee en maakte kans om wereldkampioen te worden.

 

Stal Arends is gevestigd aan de Eikensteeg op Landgoed Eyckenstein. Maanden van voorbereidingen hadden Hans en Cora Arends met hun paard Peckes achter de rug. Er was hard geoefend en elke maand stonden er van meerdere gereden wedstrijden berichten op hun facebookpagina. Meestal zeer positieve berichten, een enkele keer ging het wat minder goed. Maar er zat duidelijk een stijgende lijn in. Eind augustus waren ze er dan ook helemaal klaar voor. Zouden ze met de fel begeerde prijs naar huis gaan?

 

Maar toen …
Wat een groot feest had moeten worden, eindigde in een drama. Wat ging er mis? In één van de scherpe bochten lukte het niet om de wagen overeind te houden. Met berijders en al sloeg de wagen om. Hans en Cora kwamen daarbij vreselijk ten val. De gevolgen: Hans liep een gebroken rug op en Cora een verbrijzelde arm.

 

We waren geschokt toen we dit bericht hoorden. Dit was natuurlijk echt niet wat we verwacht hadden. We wensen Hans en Cora een heel voorspoedig herstel toe. Het is geweldig dat zij zover gekomen. Daar doet dit drama niets aan af.