Buitenwerkdag

Het is ondertussen een terugkerende klus tijdens de buitenwerkdagen: het verwijderen van adelaarsvarens langs de wandelpaden.

Vier keer per jaar wordt er een Buitenwerkdag met vrijwilligers op het landgoed georganiseerd. Zaterdag 25 juni hebben de vrijwilligers adelaarsvarens langs wandelpaden verwijderd, om te zorgen dat ze de paden niet helemaal overwoekeren. Eind juni is daar een goede tijd voor. Wordt dat eerder gedaan, dan lopen er weer nieuwe scheuten uit. Maar op een veel later tijdstip zijn de varens al druk bezig voedingsstoffen vanuit de bladeren naar de wortelstokken te transporteren, als voedselvoorraad voor het volgende jaar. Met het afsteken rond deze tijd willen zo veel mogelijk beperken dat de varens via de wortelstokken steeds verder de paden in groeien. Zo houden we de paden toegankelijk.

Dit pad is weer toegankelijk.

 

Naast deze vier buitenwerkdagen per jaar is er het hele jaar door elke dinsdag een ploeg vaste vrijwilligers op het landgoed werkzaam. Vrijwilligers zijn voor Eyckenstein een belangrijke basis voor het onderhoud van het landgoed, waar we heel dankbaar voor zijn.

Wilt u ook meedoen met de Buitenwerkdagen, dan kunt u zich vrijblijvend opgeven via de pagina Vrijwilligers.