Gekloofd en gedroogd hout te koop op Landgoed Eyckenstein

2018-12

Op Landgoed Eyckenstein is gekloofd hout te koop, dat op natuurlijke wijze is gedroogd.

In het kader van de duurzame ontwikkeling van de natuur op Landgoed Eyckenstein worden periodiek activiteiten uitgevoerd om de kwaliteit van het landgoed op een hoger niveau te brengen. Zieke en/of onveilige bomen moeten worden geveld. Andere bomen moeten wijken om bijvoorbeeld toekomstbomen, zoals monumentale eiken, zich goed te laten ontwikkelen. Ook sneuvelen geregeld bomen door een zware storm, zoals in 2017.

Vanaf midden 2017 is een ploeg vrijwilligers op dinsdag aan de slag om diverse activiteiten op het landgoed uit te voeren. Daaronder valt ook het verwerken van bomen die in het kader van natuurontwikkeling en/of stormschade moeten wijken. Zo zijn afgelopen winter enkele tientallen kubieke meters hout gekloofd en in ringen gestapeld om maximaal te kunnen drogen op natuurlijke wijze.Het gekloofde hout is beschikbaar voor geïnteresseerden à 60 euro per m³, los gestort.

2018-12-hardhout-750Het betreft beuken- en eikenhout, dat een jaar is gedroogd. Het hout dient zelf door geïnteresseerden, na afspraak, te worden ingeladen vanuit de ringen op het landgoed. De opbrengst van het hout zal worden aangewend voor de instandhouding van het onderhoud van het landgoed en de cultuurhistorische elementen.

Het hout kan worden opgehaald op zaterdag 19 januari, na afspraak/aanmelding per mail: eyckenstein@planet.nl of app bericht 06-52521811 ovv kloofhout

 

Klaar voor gebruik als haardhout

 

Laat een reactie achter