Het (onbekende) verhaal achter …

2018-06

Soms kom je opmerkelijke dingen in het bos tegen, waarvan je denkt: “Wat zou daar nou het verhaal achter zijn?” Enkele van deze situaties beschrijven we hieronder.

 

Snoeppapiertjes

Al jaren vinden wij op allerlei plaatsen in het bos snoeppapiertjes, die aan een takje geprikt zijn. Altijd ook van hetzelfde merk: Werther’s Original, volgens internet de merknaam van een snoepje op basis van room en boter. Duidelijk afkomstig van iemand met smaak en die merktrouw is. Wij vragen ons af waarom al die verpakkinkjes bij ons aan de bomen gehangen moeten worden. Bang om te verdwalen (Kleinduimpje)? Wel netjes trouwens dat ze niet op de grond gegooid worden. Maar wees eens dapper en kom ons ook een zak van die heerlijke snoepjes brengen!

snoeppapiertje-2016-375

snoeppapiertje-2018-375

 

takken-over-wandelpaden-750

Barricades op wandelpaden

Eveneens komen we al langere tijd barricaes op bospaden tegen. Iemand legt bij tijd en wijle op verschillende plaatsen in het bos dwars over wandelpaden grote takken neer, kennelijk met de bedoeling mensen tegen te houden. Misschien iemand die het mountainbikers probeert moeilijk te maken? Wel erg lastig voor de mensen die gewoon lekker willen wandelen.

 

Het romantische hoekje

Sommige mensen maken het wel heeeel erg gezellig in het bos. Zoals bijvoorbeeld de vurige aanbidder van Anna en waarschijnlijk ook Anna zelf. Zo’n verlaten bos is natuurlijk ook wel fantastisch om heel knus samen te zijn. Anna en haar geliefde hebben een leuk hoekje ingericht met zitblokken, krokusjes en zelfs wanddecoratie! Zo hopeloos verliefd was hij, hij droomde zelfs van haar (dreaming OF YOU). Hopelijk zijn Anna en haar aanbidder heel gelukkig samen geworden. Hun knusse zithoekje is ondertussen trouwens verdwenen, als gevolg van de houtdunning van afgelopen jaar. Enne… niet meer in bomen schroeven, hè!

zithoekje-stoelen-375

zithoekje-bloemetjes-375

zithoekje-wandversiering-375

 

 

 

 

 

 

 

 

De stoel, voor jou van ons

stoel-2012-stoel-375

Het verhaal van de stoel is een droevig verhaal, waarvan enkele flarden ons bekend zijn. In 2012 stond er plotseling een grote zelfgemaakte stoel langs de rand van het Boetzelaersveld (het landbouwgebied in het noordelijk deel van het landgoed). Op de rugleuning stond de tekst “voor jou van ons” geschreven.

stoel-2012-voor-jou-375

 

stoel-2016-kaartje-500

stoel-2016-resten-500

Via via hoorden we dat een voor ons onbekende persoon die al heel lang zeer genoot van het uitzicht over het Boetzelaersveld, de stoel van vrienden cadeau gekregen had.

Een paar jaar later, in 2016, lagen er een bos bloemen en een kaartje op de stoel, met de droevige boodschap dat de persoon was overleden. Op het kaartje de tekst: “Jouw eigen natuurmonument! Om uit te kijken of uit te blazen. Rust zacht.”

Nog weer enkele maanden later was de stoel verdwenen, waarschijnlijk door familie als aandenken meegenomen. We hebben nooit kennis gemaakt met de persoon noch met zijn familie, maar we wensen hen heel veel sterkte toe met het verlies van hun dierbare.

Om privacy-redenen hebben we de namen op het kaartje onleesbaar gemaakt.

Laat een reactie achter