Boomhutten op Eyckenstein?

2018-03

Op Eyckenstein zijn we voortdurend bezig met plannen voor de toekomst. Het beheer van het landgoed is gericht op positieve effecten op middellange en lange termijn. Zo willen we het landgoed behouden voor toekomstige generaties. Zo zoeken we ook naar nieuwe economische dragers binnen de mogelijkheden van het landgoed en die van de overheden. Dat is vaak een ontdekkingstocht langs wetgeving, nieuwe mogelijkheden en varianten. We houden u daarvan regelmatig op de hoogte.

Al eerder vertelden we u over de omvorming van het Boetzelaersveld van landbouwgrond naar natuur. Deze 11 ha nieuwe natuur zorgt voor een robuustere verbinding tussen verschillende natuurgebieden. Maar deze omvorming kent meer positieve effecten namelijk een veiliger omgeving voor de vele fietsers en wandelaars op deze routes, omdat het zware landbouwverkeer hiermee verdwijnt. En meer natuur betekent meer ruimte voor flora en fauna en meer natuurbeleving voor bezoekers van het landgoed.

Ten noorden van het Boetzelaersveld is een stuk grond van 9 ha wat omgevormd zal worden naar heide. Een deel van deze omvorming wordt gefinancierd door de Provincie Utrecht. Het andere deel zal Landgoed Eyckenstein zelf moeten financieren. En hier komt een van de  nieuwste plannen om de hoek kijken. Om de omvorming te kunnen bekostigen zijn er plannen om een stukje productiebos te bestemmen voor kleinschalige met enkele boomhutten. Het uiterlijk van de boomhutten en de locatie zullen de bezoekers een uniek gevoel geven van een met de natuur zijn. En ook een gevoel geven van hoe het leven op een landgoed is. De boomhutten zullen ingepast worden in het landschap en alleen geschikt zijn voor kortdurend verblijf.

 

boomhut-bosb-500
Willekeurig voorbeeld van een boomhut.

Laat een reactie achter