Ruiterpadenstelsel op Eyckenstein voltooid

Paardenpad c kaart met heide - 500

Kaart met ruiterpaden op Landgoed Eyckenstein. Gele lijn: het nieuwe pad, paarse cirkel: het heideveld. Alle ‘open einden’ sluiten aan op de naastgelegen knooppuntenroutes.

2016-12

In de nieuwsbrief van september dit jaar heeft u kunnen lezen over de Knooppuntenroutes van paardenpaden over de hele Utrechtse Heuvelrug, waaronder Landgoed Eyckenstein. Daarin stond ook dat er op Eyckenstein nog één paardenpad aangelegd zou worden. Ondertussen is dit pad gereed en wordt het al druk door paardrijders gebruikt. Het nieuwe pad voorziet in een grote behoefte onder ruiters, omdat ze nu niet meer door het vaak zeer drukke Lage Vuursche hoeven rijden.

 

Het nieuwe paardenpad begint op knooppunt 76, waar de Karnemelksweg en het Loosdrechtsspoor in elkaar overgaan en loopt vandaar naar het noorden tot knooppunt 46. Paardrijders passeren hierbij een pracht stukje natuur, het laatste stukje oorspronkelijke heidegebied dat nog op Landgoed Eyckenstein te vinden is.

Een enthousiaste reactie van één van de eerste gebruikers willen we u natuurlijk niet onthouden: “Ik wilde u graag even vertellen hoe blij ik ben met het nieuwe stuk ruiterpad wat Eyckenstein verbind met de Lage Vuursche. Het oude officiële pad door het dorp heen leverde toch wat onhandige situaties op, zeker gezien de drukte met het autoverkeer. Ik heb vanmorgen er voor het eerst op gereden en het zag er super uit. Hartelijk dank hiervoor.” Wij zijn blij dat het nieuwe pad gewaardeerd wordt en hopelijk bent u net zo enthousiast als deze paardrijdster.

Wij merken dat er nog veel buiten de aangewezen routes paardgereden wordt. We willen alle ruiters graag dringend verzoeken alleen op de paardenroutes te blijven rijden. Op alle andere paden zijn paarden niet toegestaan.

Paardenpad a - 500

Net aangelegd paardenpad.

Paardenpad b langs heidegebied - 500

Heideveld waar het nieuwe paardenpad langs loopt.

Paardenpad d met wandelpad - 500

Nieuw voetpad langs het nieuwe paardenpad.

Laat een reactie achter