Stevig werk verricht op de buitenwerkdag op 5 november

2016-12

Onze vrijwilligers hebben op de laatste buitenwerkdag van 2016 flink hun spieren kunnen gebruiken, waarvoor onze complimenten! De reusachtige rode beuk, waar we in de vorige nieuwsbrief over schreven, is voor een deel al in grote blokken hout gezaagd en gekloofd. Om de omgeving weer vrij te maken voor nieuwe aanplant, hebben we daar zo veel mogelijk alle blokken en takken verwijderd. Hele grote blokken hout konden alleen met de kruiwagen vervoerd worden.

Niet alle hout van de beuk wordt in stukken gezaagd. Een groot stuk van de stam is meegenomen door Treeworks, het bedrijf dat de beuk in augustus ontmanteld en geveld heeft. De eigenaar van Treeworks is zeer ervaren in kettingzaagkunst, het maken van beelden met behulp van de kettingzaag, en is daarmee in 2011 zelfs Nederlands kampioen geworden. Een mooier levenseinde voor zo’n statige beuk is bijna niet denkbaar.

Ondertussen is de vrijgekomen ruimte weer voor nieuwe aanplant benut: drie jeugdige mammoetbomen (Sequoiadendron giganteum) staan hier sinds deze maand aan het begin van hun lange leven. In één van de volgende nieuwsbrieven willen we u hier graag meer over vertellen.

U kunt zich ook als vrijwilliger voor de buitenwerkdagen opgeven. In de bossen bezig zijn is een heerlijke afwisseling van de gebruikelijke doordeweekse bezigheden. Het is fijn om steeds weer te ervaren met hoeveel plezier we samen met de vrijwilligers aan het werk mogen zijn. Opgeven voor de buitenwerkdagen kan via deze link: Kom meeklussen op de buitenwerkdagen.

Er zijn in 2017 weer vier nieuwe buitenwerkdagen gepland, die u al vast in uw agenda kunt zetten. Dat zijn de zaterdagen:

Heeft u nog niet eerder meegedaan met een buitenwerkdag, maar wilt u dat wel eens proberen? Geeft u zich dan op via de knop Kom meeklussen op de buitenwerkdagen hieronder.

 

Buitenwerkdag 20161105 groepsfoto - 750

Vrijwilligers bij en op de dikke stam van de rode beuk

Buitenwerkdag 20161105 beuk op shovel - 750

Een groot stuk stam van de rode beuk op weg naar Treeworks.

Een groot stuk stam van de rode beuk op weg naar Treeworks.

Laat een reactie achter