Twee bijzondere activiteiten op Boerderij Eyckenstein

2023-06

Boerderij Eyckenstein timmert steeds meer aan de weg. Vorig jaar is er een nauwe samenwerking met de buitenkeuken aangegaan. Maar daarover hopen we u in de volgende nieuwsbrief meer te schrijven.

 

Op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni organiseren Boerderij Eyckenstein en de buitenkeuken twee bijzondere activiteiten, waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

 

Evenement zaterdag 24 juni

Op 24 juni slaan drie organisaties met een biologische achtergrond We Are The Regeneration, Holy Shit en de buitenkeuken de handen ineen. In een prachtige setting op de boerderij gaat u bij de buitenkeuken eten. Met uitzicht op de groentetuin, stieren en bossen dineert u gezamenlijk aan lange tafels. En dan: Holy Shit! Als de avond valt, krijgt u dé documentaire over het grootste gat in de voedselkringloop te zien: de mens! Onze eigen poep en plas zit bordenvol kostbare voedingsstoffen, en laten die nou juist zo van waarde zijn voor een levende bodem en regeneratief voedselsysteem. Over hoe dat werkt, gaat Yanna Hoek, een van de filmmakers, in gesprek met composteerder Ties Temmink van Stichting In Goede Aarde.

Vanaf 18:00 uur bent u van harte welkom, om 19:00 uur komt het eerste eten van het vuur. Aansluitend gaat u met elkaar in gesprek en kijkt u naar de documentaire Holy Shit!

U dient zich van tevoren op te geven. Ga daarvoor naar: informatie en kaartverkoop.

 

Open dag zondag 25 juni

Op Boerderij Eyckenstein worden Jersey-stiertjes van diverse melkveebedrijven, waaronder Remeker, zo natuurlijk mogelijk grootgebracht. De reguliere kalverhouderij heeft geen interesse in deze dieren omdat ze kleiner zijn dan veel andere koeienrassen, langzaam groeien en dus minder vlees opleveren. De dieren krijgen hier de eerste maanden melk bij een pleegmoeder en leven zoveel mogelijk buiten in de wei. De stieren zijn grasgevoerd, aangevuld met biologische kruiden en granen van hun eigen akkers. Het bedrijf is vrij van antibiotica, bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Boerderij Eyckenstein heeft een landgoedwinkel met het vlees van de stiertjes, maar ook o.a. de Remeker kaas en andere lokale en biologische producten. Het Jersey-vlees wordt geleverd aan tien verschillende biologische winkels in regio Utrecht en sinds kort ook in vijf Odin-winkels in Amsterdam.

PROGRAMMA: 14.00 -14.30 uur inloop en koffie, 14.30 uur welkom door Jacob Beeker & Merle Koomans (directeur Odin). Rondleiding over Boerderij Eyckenstein, 16.00 uur borrel bij de buitenkeuken.

Ook hiervoor dient u zich van tevoren op te geven. Ga naar: Open dag Boerderij Eyckenstein.