Nieuwe toegangsborden

2019-12

Tientallen jaren hebben de bekende groene toegangsborden dienst gedaan. Ze vertellen u waar u zich op het landgoed aan dient te houden. Nu vinden we de tijd rijp om de borden te moderniseren. Wat is er veranderd? Hieronder ziet u links het oude en rechts het nieuwe toegangsbord.

 

Oud toegangsbord links, nieuw toegangsbord rechts.

 

Bovenaan ziet u het logo van Landgoed Eyckenstein, ontworpen door Tineke van Boetzelaer. Bij alle toegangspaden herkent u nu duidelijk dat u ons landgoed betreedt. En onderaan vindt u het adres van de website van Eyckenstein.

We hebben de boodschap op het bord zo kort en bondig mogelijk gehouden. Drie regels waarvan we merken dat die voor sommige bezoekers wat lastig zijn.

1. “Fietsers en paarden op de aangegeven paden.” Alleen de aller grootste paden zijn beschikbaar gesteld voor fietsers en paarden (ruiters en menners). Voor fietsers zijn daar fietspaden aangelegd. Ruiterpaden zijn herkenbaar aan het ruiterlogo. Op het landgoed zijn er geen MTB-routes (voor mountainbikers), dus ook MTB’s mogen alleen op de aangegeven fietspaden rijden.

2. “Vrij wandelen op de paden.” Er ligt een uitgebreid wandelnetwerk door de Eyckensteinse bossen. Wandelaars hoeven (en mogen) dus niet door de bosvakken lopen. Daarmee zou u namelijk de natuur verstoren.

3, “Honden aan de lijn.” Voor ons is dit misschien wel de belangrijkste regel. We zien nog steeds veel loslopende honden, die soms zelfs door de bosvakken rennen. Met alle recreatieve drukte moeten reeën en andere dieren een veilige plek hebben waar ze niet verstoord worden.

We zijn nu volop bezig de nieuwe toegangsborden bij alle toegangspaden te plaatsen. Allemaal duidelijk op ooghoogte, zodat ze niet over het hoofd gezien kunnen worden.