Uniek naslagwerk over kassen verschenen

2019-12

Nog nooit eerder is er waar ook ter wereld zo’n uitgebreid en degelijk kassenboek uitgegeven. Maar 22 november was het echt zo ver, de aanbieding van het boek “Kassen in Nederland 1650-1950 ; studie over de geschiedenis, de ontwikkeling en het behoud van plantenkassen”.

Het naslagwerk van maar liefst 780 pagina’s met bijna 900 afbeeldingen is uitgegeven door Stichting In Arcadië, een onderzoekscentrum en planbureau voor groen erfgoed. Op 22 november werd het eerste exemplaar aangeboden aan Susan Lammers, algemeen directeur van de RCE (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed). Het boek vertelt de geschiedenis van bestaande en verdwenen historische kassen in Nederland, in onder andere botanische tuinen, op buitenplaatsen en in de glastuinbouw. En natuurlijk staan ook de historische kassen van Eyckenstein erin beschreven.

Wij bevelen u dit kassenboek van harte aan! Voor bestellen van of meer informatie over het boek gaat u naar: http://www.stichtinginarcadie.nl/kassenboek/. Het boek is trouwens niet alleen in papiervorm te bestellen, maar ook gratis te downloaden: https://kasseninnederland.nl/downloads/.