Cultuurinclusieve landbouw bij Boerderij Eyckenstein

‘Boerencantate’ van J.S. Bach in de koeienstal

2020-09

Het bruist van activiteiten op Boerderij Eyckenstein van Jacob Beeker. Op zondag 30 augustus was er in de koeienstal de ‘Boerencantate’ van J.S. Bach. Het is een ‘cantate burlesque’, een geestige mini-opera waarin de aardse genoegens van het boerenleven worden bezongen in 18e-eeuwse populaire deuntjes. Twee zangers, een accordeonist en een cellist namen ons mee naar het platteland van drie eeuwen terug. De middag- en avondvoorstelling konden allebei op 50 bezoekers rekenen en het diner tussendoor was voor maximaal 40 personen. Het leverde een bijzondere dag op en een hele mooie recensie in het NRC.

De komende tijd kunt u nog meer activiteiten verwachten.

 

Lezing: Natuurlijk (moes-)tuinieren met Bokashi.
Wanneer: Maandag 2 november, 19.30-21.00 uur.

Voor het verwerken van alle etensresten en andere groene resten is Bokashi een uitstekende oplossing om verlies van voedingsstoffen te beperken. Bokashi is Japans en betekent ‘goed organisch gefermenteerd materiaal’. Alle resten, ook schillen en gekookt voedsel kunnen worden gefermenteerd en uiteindelijk weer aan de bodem worden teruggegeven en worden dus hergebruikt. Deelname is kosteloos. Alle info en aanmelden: Aanmeldformulier.

 

Workshop: Maak je eigen stro vlecht kerst figuur van ons stro!
Wanneer: Zondag 13 december,  van 10.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 15.00 uur.

Het vlechten van stro is een echte volkskunst, dat wil zeggen kunst met een historische achtergrond. Strovlechten heeft alles te maken met het verbouwen van graan en wordt in veel landen als hobby beoefend.
Deelname bedraagt € 12,50 per persoon. Alle info en aanmelden: Aanmeldformulier.

 

Barok concert in de stal met biologisch diner van Marias Catering Utrecht
Wanneer: Medio november.
Opgeven in de winkel of via de website van Boerderij Eyckenstein.