Laatste ree op Eyckenstein doodgebeten?

2020-09

Mogelijk is de afgelopen maand de laatste overgebleven ree op Eyckenstein doodgebeten door een loslopende hond. Gelukkig heeft de betreffende eigenaar, zo vertelde hij, zijn loslopende hond altijd goed onder controle, dus daar kan het niet aan gelegen hebben. Wat is er dan gebeurd? Het vermoeden is nu dat de ree recht onder de neus van de brave hond is gaan liggen en dat de hond zich door dit uitdagende gedrag van de ree niet meer kunnen inhouden en de ree een opvoedkundige knauw heeft geven. Met helaas fatale gevolgen, maar dat valt de hond natuurlijk niet toe te rekenen.

Deze boodschap is gelukkig niet echt waar. Wat helaas wèl echt waar is, is dat we honden die hun baasjes naar eigen zeggen altijd goed onder controle hebben, soms tòch achter reeën aan zien jagen. Hun hond blijkt dan ineens toch echt hond te zijn. In dit druk bezochte gebied kunnen in paniek geraakte reeën moeilijk veiligheid vinden. Voor jonge reeën kan dit gemakkelijk het einde betekenen.

Daarom ons dringende verzoek aan iedereen: houd uw hond aan de lijn! ‘Hij doet niks’ is gewoon geen argument. Met een hond niet aan de lijn bent u in overtreding.