Boom voor Helene Blaak geplant

2023-04

Vorig jaar overleed Helene Blaak, een zeer gewaardeerd bestuurslid van de Stichting Vrienden van Eyckenstein. Als blijk van onze waardering voor alles wat ze voor de Stichting gedaan heeft, hebben we op het landgoed een mooie boom voor haar geplant.

 

Het is een Chitalpa tashkentensis ‘Summer Bells’ (woestijnwilg) geworden, omdat we die het beste bij Helene vinden passen. Een Chitalpa is een kruising tussen een Chilopsis linearis en een Catalpa bignonioides. Op 20 januari ging de Chitalpa de grond in, op een mooie plak in het park achter Eyckenstein. Verschillende familieleden van Helene leverden daaraan een bijdrage. Op de foto boven: Helene’s man Gert-Peter en zoon Wouter, die het plantgat dichtgooien. Er was die dag net een flink pak sneeuw gevallen, wat de aanplant wel extra bijzonder maakte. Dat zou Helene zomaar geregeld kunnen hebben, werd er al opgemerkt.

 

Dat de Chitalpa de juiste keus was, blijkt uit een latere reactie Gert-Peter: “Het is speciaal dat jullie voor de Chitalpa hebben gekozen, vanwege de link met de Catalpa, waar er twee van bij ons in de voortuin staan.”

 

Nu is het wachten op het voorjaar, als de Chitalpa gaat bloeien.