Eerste resultaten wekelijkse werkploeg Eyckenstein

2017-07

In het voorjaar is het initiatief genomen om een eigen wekelijkse werkploeg met vrijwilligers uit de regio op Landgoed Eyckenstein op te zetten. Met de ploeg wil het landgoed een extra impuls geven aan het kwaliteitsniveau. Als vaste werkdag is gekozen voor de dinsdag. Vanaf de start, begin mei, bestaat de groep uit een bezetting van vier tot zeven personen.

In de eerste twee maanden is er gewerkt aan het weer op orde brengen van de flanken van een lange laan en een slootkant. Verwilderde braamstruiken en woekerende Amerikaanse vogelkers zijn uitgestoken en verwijderd. Eerder achtergebleven snoeihout is verspreid. In het kader van de theatervoorstelling Don Quichot zijn de resten van een gesneuvelde zware beuk door de ploeg opgeruimd om de locatie toegankelijk te maken. Het samen werken aan verhoging van de kwaliteit op het landgoed levert synergie binnen de groep en voldoening door het bereikte resultaat. Bovendien is het leveren van inspanning goed voor lijf en geest.

De werkzaamheden worden gecoördineerd door Bert Tuinzaad en Matthias van Boetzelaer. Meer vrijwilligers zijn welkom. Bent u geïnteresseerd, neemt u dan contact op met:

Bert Tuinzaad, 06-22459961 of Matthias van Boetzelaer, 06-29278191

 

dinsdagploeg1-500

dinsdagploeg2-500

dinsdagploeg3-500

 

Buitenwerkdagen

Naast deze wekelijkse werkploeg hebben we ook de vrijwilligers van de buitenwerkdagen, die vier keer per jaar komen helpen. Eind juni heeft deze ploeg het werk van de voorgaande buitenwerkdag in maart (toen in combinatie met NLdoet) voortgezet. Met het opschonen van de berm tussen het pad en de lange Zinksloot zijn grote vorderingen gemaakt. Grote bossen jong, spontaan opgekomen, hout belemmerden het zicht op de historische sloot, maar nu is het zicht op de sloot over een grote lengte weer hersteld.

buitenwerkdag1-500

 

buitenwerkdag2-500

 

buitenwerkdag3-500

Ook voor de buitenwerkdagen, die vier keer per jaar gehouden worden, kunt u zich opgeven.

U ziet dat er hard gewerkt wordt. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het onderhoud van Landgoed Eyckenstein. Wij zijn alle vrijwilligers dan ook zeer dankbaar.

 

Laat een reactie achter