Winter op Boerderij Eyckenstein

2017-12

Jacob en Linda Beeker en de kinderen zitten alweer ruim een half jaar met hun Jersey-stiertjes op Eyckenstein en zijn al niet meer weg te denken. Wat zijn de laatste ontwikkelingen?

In het afgelopen half jaar is er veel gebeurd op Boerderij Eyckenstein. Tot voor kort stond er naast de boerderij een grupstal, waarin het vee aangebonden stond. Met hulp van vrijwilligers en een inventieve aannemer is deze grupstal nu een warme potstal voor de kleinere stieren en de pleegmoeders geworden, waarin ze vrij kunnen rondlopen. Af en toe zijn ze nog niet helemaal gewend (er ‘wonen’ nog wat kalfjes op de voergang, die elke avond braaf door de boer weer bij pleegmoeder in het hok worden gedaan), valt toch vooral de rust in de stal op: de dieren hebben zeer ruime vreetplaatsen en goed overzicht, wat maakt dat ze er tevreden bij staan en liggen. De grotere dieren kunt u nog aantreffen in de weides van Eyckenstein en ook een aantal pleegmoeders die op dit moment geen melk geven, sieren het winterse landschap.

De landgoedwinkel is het gehele jaar open en biedt 3 dagen per week de mogelijkheid om langs te komen, kalfjes te aaien en de producten te proeven en te kopen. We merken dat er alweer rollades en ander mooi rundvlees worden besteld voor de Kerst, en u kunt ook mooi biologisch lamsvlees verkrijgen. En voor de liefhebber: bij de landgoedwinkel kunt u voor Oud en Nieuw biologische oliebollen en appelflappen halen, zo gewenst op bestelling!

potstal-500

Zoogkoe en pleegzoons in de diervriendelijke potstal

In het begin van het nieuwe jaar is er weer een klusdag: wie ervoor voelt om de handen uit de mouwen te steken en te genieten van een heerlijke lunch, is welkom op 4 januari om 10:00 uur op de boerderij. Er wordt die dag gewerkt aan het slopen van een oud stalletje en het verwijderen van verouderde heiningen. Het wordt vast weer een gezellige buitendag. Wie wil komen, kan zich opgeven via linda@jerseyvleesbestellen.nl. Ook in de winter bent u van harte welkom om de boerderij te bezoeken: Eikensteeg 13 te Maartensdijk, zie www.boerderijeyckenstein.nl voor de openingstijden.

 

Laat een reactie achter