Klussers van NLdoet staan vrijwilligers van Eyckenstein bij

2017-04

Het begint een traditie te worden: Klussers van NLdoet werken samen met de vrijwilligers van Eyckenstein aan het onderhoud van het landgoed. De landelijke NLdoet-dag op Eyckenstein was op zaterdag 11 maart. Jaarlijks geven zo’n 350.000 mensen zich op voor allerlei klussen door het hele land, variërend van een verwendagje voor ouderen tot het timmeren van een clubhuis en het onderhouden van een tuin, om maar wat uitersten te noemen.

Op Eyckenstein loopt er een historische sloot (de Zinksloot) van een paar honderd jaar oud van noord naar zuid over het hele landgoed. Over het jaagpad dat langs deze Zinksloot ligt, werden vroeger de trekschuiten voortgetrokken, die zand voor de verkoop afvoerden en stadsmest voor bemesting van de arme grond aanvoerden. Aan weerszijden van de sloot is nu veel boomopslag gegroeid, die het zicht vanaf de wandelpaden op de sloot wegneemt, wat bij zo’n bijzondere sloot natuurlijk jammer is. Deze dag hebben we een gedeelte langs een weiland te hand genomen, waarmee gelijk ook weer het prachtige uitzicht over het weiland hersteld werd. Er is ook veel dapper werk verricht met het verwijderen van een enorme braamstruik.

Tijdens de lunch werden de vrijwilligers verwend met een overdadige maaltijd met soep, broodjes, salade en allerlei andere heerlijkheden.

Een beeld van de werkzaamheden.

nldoet-01-750

nldoet-02-750

 

nldoet-03-750

nldoet-04-750

 

nldoet-05-750

nldoet-06-750

Laat een reactie achter