Van onze vrijwilligers

2017-09

Sinds de vorige nieuwsbrief is er al weer veel werk door onze vrijwilligers verricht. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: we hebben zeer veel waardering voor al het werk dat zij steeds met veel enthousiasme leveren. Op het landgoed zijn drie verschillende ploegen werkzaam.

Dinsdagploeg

Sinds mei 2017 werkt een groep van 5 tot 7 vrijwilligers op Landgoed Eyckenstein. Intussen zijn na vijf maanden met de ploeg resultaten bereikt zoals het verwijderen van opslag op de flanken van de historische zinksloot, het vrijmaken van een zichtas over ruim 2 km, het verwijderen van afgevallen hout en snoeihout en het vrijmaken van slootkanten langs de Eikensteeg richting Lage Vuursche. De ploeg werkt elke dinsdag van 9:00 – 15:30 uur. Er is ruimte om de ploeg met enkele personen uit te breiden. Het werken in de natuur levert ook synergie in de ploeg en betrokkenheid bij het landgoed. Bovendien is het goed voor lijf en geest. We overwegen om in het komende voorjaar op de vrijdagen met een tweede ploeg te starten, die zich vooral zal richten op onderhoud van het historische park bij het huis.

De werkploeg wordt namens de familie van Boetzelaer begeleid door Matthias van Boetzelaer. De coördinatie van de ploeg wordt georganiseerd door vrijwilliger Bert Tuinzaad.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Bert Tuinzaad, Bilthoven, 0622-459961, berttuinzaad@kpnmail.nl.

vrijwilligers-201709-zinksloot-500

Vrijmaken van de historische Zinksloot.

 

vrijwilligers-201709-zichtas-500

Vrijmaken van de zichtas.

 

vrijwilligers-201709-eikensteeg-287

Vrijgemaakte slootkant en berm langs de Eikensteeg.

Zaterdagploeg

Vier zaterdagen per jaar werkt er een ploeg onder leiding van Lex van Boetzelaer. Deze ploeg is dit jaar nu drie keer gewerkt en heeft zich gewijd aan het verwijderen van boomopslag ten westen langs de Zinksloot. Ook voor deze ploeg zijn nieuwe aanmeldingen zeer welkom. Er wordt gewerkt van 10:00 – 15:00 uur. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij Lex van Boetzelaer: lex@eyckenstein.nl.

vrijwilligers-201709-zinkslootoever-287

De oever ten westen van de Zinksloot wordt opslagvrij gemaakt.

Laat een reactie achter