Vrijwilligers steunen Eyckenstein

2016-06

Wij hebben bijzonder veel waardering voor alle vrijwilligers die met hun inzet Eyckenstein steunen. Er wordt in verschillende vrijwilligersgroepen gewerkt, die elk hun specifieke werkzaamheden doen.Buitenwerkdag rabatten opschonen 750

Eén van de vrijwilligersgroepen komt vier keer per jaar op de buitenwerkdagen op zaterdagen bij elkaar onder leiding van Lex van Boetzelaer. Deze groep werkt vooral in de Eyckensteinse bossen en houdt zich onder andere bezig met het bestrijden van Japanse duizendknoop, het opschonen van zicht- en wandellanen en het opschonen van historische landschapselementen, zoals het jaagpad langs de Zinksloot. Wij willen het aantal buitenwerkdagen graag uitbreiden. Hiervoor zoeken wij extra handen die ons hierbij op zaterdagen kunnen helpen. Wilt u met een groep enthousiaste mensen meehelpen de natuur in stand te houden, meldt u zich dan aan via het mailadres info@eyckenstein.nl.

Een andere groep onder leiding van het LEU (Landschap Erfgoed Utrecht, vanaf 1 juli Stichting Landschapsbeheerploegen Utrecht) werkt gemiddeld zo’n twintig doordeweekse dagen op Eyckenstein. Bij deze organisatie zijn veel vrijwilligers aangesloten. Deze organisatie voert met deze vrijwilligers werkzaamheden uit op Buitenplaatsen en Landgoederen als Eyckenstein met een deskundige begeleider en gereedschappen van LEU. In de Eyckensteinse natuurgebieden zorgen zij er onder andere voor dat de bestaande heide open blijft. Momenteel zijn zij ook bezig met de bestrijding van Japanse duizendknoop (zie ook nieuwsbrief van oktober 2015). Deze verschrikkelijke woekeraar, die alles overgroeit, is vaak het gevolg van illegale stort van tuinafval in natuurgebieden.

Ook in Tuinderij Eyckenstein wordt er met een groep vaste vrijwilligers gewerkt, die in het werkbare seizoen meerdere dagen in de week tuinder Luuk Schouten komen ondersteunen. Zij doen alles wat er nodig is voor het telen van de biologische groenten, vanaf het gereed maken van de plantbedden, het zaaien en verzorgen tot en met het oogsten van de groenten.

Ten slotte kunnen we nog verheugd melden dat Eyckenstein een vaste vrijwilliger heeft aangenomen, die elke dinsdag onder leiding van Matthias van Boetzelaer in het park en het bos onderhoudswerkzaamheden verricht. Wij zouden daarbij graag nog wat ondersteuning bij krijgen. Daarbij is het wel van belang dat wij dan ook goed op elkaar kunnen rekenen en werkzaamheden kunnen inplannen. Graag komen wij met geïnteresseerden in contact die dinsdagen kunnen meehelpen.

Laat een reactie achter