Vroege vogelexcursies op Landgoed Eyckenstein

2017-04

Vorig jaar heeft vogelliefhebber Gert Prins een zeer uitgebreid broedvogelonderzoek op Landgoed Eyckenstein uitgevoerd. U heeft in eerdere vogelexcursie-roodborstje-500nieuwsbrieven al kunnen lezen over de eerste resultaten van het onderzoek en over de uitwerking van het onderzoek. Nu krijgt de kans om u door deze zeer ervaren vogelaar te laten rondleiden en van al zijn kennis mee te genieten. Tijdens de rondleiding door Gert zal Lex van Boetzelaer u bovendien op enkele plaatsen ook informatie over het landgoed geven. De rondleidingen worden gegeven in het kader van de nationale Vogelweek van 6 tot en met 14 mei.

Eyckenstein is een gevarieerd landgoed op de flank van de Utrechtse heuvelrug. Tijdens deze vroege vogelexcursie gaan we vogels ontdekken en vogelgeluiden herkennen. In mei is de vogelzang ’s ochtends vroeg vaak erg uitbundig. In 2016 zijn op het Landgoed Eyckenstein 60 soorten broedvogels vastgesteld. We hebben dus kans op het zien en/of horen van bijzondere bosvogels zoals groene specht, boomklever, glanskop, vuurgoudhaan, goudvink en appelvink. Ook is er tijdens de wandeling aandacht voor de cultuurhistorie en het beheer van het Landgoed Eyckenstein. De wandeling voert deels door het parkbos dat anders voor publiek gesloten is.

 

Er worden twee rondleidingen gegeven:
– vrijdag 12 mei 2017, 6:00-9:00 uur (max. 15 deelnemers)
– zaterdag 13 mei 2017, 8:00-11:00 uur (max. 15 deelnemers)

U dient zich van tevoren aan te melden. Dat kan uitsluitend via de website van de Vogelweek, waar u uit één van de twee dagen kunt kiezen. Deelnemers krijgen de week voor de excursie per e-mail aanwijzingen voor parkeren en de verzamelplaats. Wij vragen u om geen honden mee te nemen.

Er zijn geen kosten aan de rondleiding verbonden, maar een vrijwillige bijdrage voor de Stichting Vrienden van Eyckenstein wordt zeer op prijs gesteld. Uw bijdragen worden besteed aan het onderhoud en beheer van het landgoed.

Laat een reactie achter